Yoğurt Mayalıyorum

BİGEP Deney Saatim Projesi kapsamında çocuklarla “Yoğurt Mayalama” etkinliği yapılmıştır. Veli okul iş birliği içeren bir çalışma olmuştur. Okulda mutfak bulunmadığı için velilerden okula kavanoz göndermeleri istenmiştir. Gönderilen kavanozlar çocuklarla birlikte süslenerek eve gönderilmiştir. Aileleri ile bu kavanozlara yoğurt mayalayıp gerekli süre beklemeleri için rehberlik edilmiştir. Sonrasında pazartesi okula gönderilerek yemeklerinin yanında kendi mayaladıkları yoğurdu yemelerine yardımcı olunmuştur. Bu kapsamda çocuk sütün oluşumunda yoğurda dönüşümü süreçlerine şahitlik ederek etkin öğrenmeler sağlayarak, sürece aktif katılım sağlamıştır. Ayrıca okula getirip tekrar eve götürme süreçlerinde sorumluluk duyguları da pekişmiştir. Süreçte hiç yoğurt yemeyen çocukların yemeleri için fırsatlar oluşturulmuştur. Kaliteli beslenme öğeleri tüm çocuklara vurgulanmıştır. Ayrıca yoğurda su katılarak ayran oluşumu gösterilmiştir. Çocuklara kaliteli içecek seçimleri için ayran önerilmiştir.

11-02-202411-02-202411-02-202411-02-2024

Yayın: 11.02.2024 - Güncelleme: 11.02.2024 12:04 - Görüntülenme: 15