Etiket Sonuçları: Atatürk İlkokulu

Mrt

Okulumuz 3/A Sınıfı öğrencileri Matematik Dersi kapsamında Zaman Ölçme Birimi "SAAT" konusunda bir etkinlik gerçekleştirdiler. Etkinlik kapsamında akrep ve yelkovanı hareket edebilen saat hazırlayan öğrenciler bu saatlerle öğretmenlerinin ve arkadaşlarının söyledikleri çeşitli saatleri gösterdiler. Öğrenciler, yapılan etkinliklerde eğlenmenin yanı sıra; gündelik hayatta çok sık kullandığımız saatler konusunda da önemli öğrenmeler gerçekleştirdiler.

Mrt

Öğrenciler kaşıktan kuklalar yapıp canlandırma yaptılar

Mrt

Bitkilerin yaşam döngüsü için nohut ve fasulye tohumlarından bitkileri yetistirildi

Mrt

BİGEP Deney Saatim Projesi kapsamında anasınıfı öğrencileriyle birlikte "fasulye çimlendirme" deneyi yapıldı. Deney için her çocuk evinden fasulye tohumları getirdi. Ders öncesinde hazırlanmış olan bardakların içine biraz pamuk ve fasulye tohumları konularak sulandı. Önceden bir bitkinin büyümek için ihtiyaç duyduğu 4 unsuru (hava, su, güneş, toprak) öğrenmiş olan çocuklardan ekilen tohumları evlerine götürüp yeterince ışık alan bir yerde düzenli aralıklarla sulayarak çimlendirmeleri istendi. Bu deney sayesinde çocuklar ailelerinin de desteği ile hem bir bitkinin bakımını üstlenerek sorumluluk duygularını geliştirdiler hem de bir tohumun hangi aşamalardan geçerek bitkiye dönüştüğünü somut gözlemler ile deneyimleyerek öğrendiler.

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi vesilesiyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere aziz şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet ve minnetle aniyoruz.

Farklı Dallarda Dereceye Giren Öğrencilerin Ödüllendirilmesi

Mrt

TBMM'nin 12 Mart 1921 tarihli oturumunda, İstiklal Marşının milli marş olarak kabul edilmesinin 103. yıldönümünü bugün aynı coşku ve gururla kutlamanın mutluluğunu yaşarken, İstiklal Marşımızın yazarı Mehmet Akif ERSOY'u bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz.

Mrt

Dilimizin zenginlikleri mart ayı okul panosu

Mrt

Öğrencilerimize meyveyi sevdirmek , organik meyve suyu tüketimine özendirmek, sağlıklı ve dengeli beslenmenin önemini kavratmak amacıyla ‘C Vitamini Şenliği’ düzenlenmiştir. Artan hastalıklardan korunmak için C vitamininin önemi vurgulanmıştır. Öğrenciler öğretmen gözetiminde kendi meyve sularını hazırlayarak keyifli zaman geçirmişlerdir.

Mrt

Kadınlar günü için annelerimize çiçekler yaptık

Mrt

BİGEP Anne Atölyeleri Projesi kapsamında “Kırmızı Fili Gördünüz mü?” adlı kitap veliler ile paylaşıldı.

Öncesinde etkileşimli kitap okuma metodu konusunda bilgilendirilmiş olan velilerden evde bu kitabı çocuklarıyla birlikte okumaları ve kitaptaki kahramanların kuklalarını yapmaları istendi. Sonrasında çocukların aileleriyle birlikte yapmış oldukları kuklaları okula getirmeleri sağlanarak okulda drama çalışması yapıldı. Drama içerisinde hikaye tamamlama çalışmasına da yer verilerek kitabın sonu çocuklarla birlikte oluşturuldu. Değerlendirme bölümünde ise çocuklardan Kırmızı Fil'in nereye gitmek istemiş olabileceğini hayal ederek çizmeleri istendi. Çocukların hayal güçlerine oldukça katkı sağlamış olan bu çalışma sayesinde çocukların aileleriyle kaliteli vakit geçirmeleri ve birlikte çalışarak ortaya bir ürün çıkartmaları sağlandı. Sınıfta yapılan drama çalışmasında ise çocuklar her birinin aynı hikayeden yola çıkarak farklı sonlara ulaştıklarını gördüler. Bu sayede herkesin birbirinden farklı fikir ve yorumlara sahip olabileceği; farklı bakış açılarından yaklaşarak farklı sonuçlara ulaşılabileceği bilincini kazanmaları için önemli bir katkı sağlanmış oldu.

Mrt

Okul sporları kapsamında Halk oyunları yarışmasında Şanlıurfa İl 4. olan okulumuz öğrencilerini tebrik eder, değerli öğretmenimize ve çalışmalar boyunca emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Mrt

4D sınıfında Fatiha suresinin ayetlerini sıralama etkinliği gerçekleştirildi.Öğrenciler  ayetleri doğru şekilde sıralamaya çalıştılar.

Şbt

BİGEP Annem Masal Anlatıyor Projesi kapsamında etkileşimli kitap okumak üzere velilerimiz davet edildi. Gönüllü olan velimizin katılımı ile "Kostüm Dolabı" isimli hikaye kitabı çocuklarla birlikte okundu. Ders öncesinde kitabın sayfaları çıktı alınıp laminasyondan geçirilerek hazırlanmış olan kartlar çocuklara dağıtıldı ve adım adım çizim tekniği ile rakamlar hayvanlara dönüştürülerek çizildi. Bu etkinlik ile velimizin etkileşimli kitap okuma becerisi desteklenirken çocuklar için kalıcı öğrenme sağlandı.

Şbt

Sıfır atık projesi kapsamında ileri dönüşüm sanatı

Şbt

Dilimizin zenginlikleri projesi kapsamında öğrenciler Atasözü ve deyimler resimleme etkinliği yaparak anlamlandırma ve verilen mesajları kavrama çalışmaları yaptılar.

Şbt

BİGEP Deney Saatim Projesi kapsamında anasınıfı öğrencileriyle birlikte "Hava" deneyi yapıldı.

Şbt

BİGEP Deney Saatim Projesi kapsamında çocuklarla “Yoğurt Mayalama” etkinliği yapılmıştır.

"Sürücüsünü Seven Motosiklet" adlı projemiz HACKATHON aşamasına katılmaya hak kazanmıştır.

Trafik Polisleriyle Tecrübeni Paylaş Etkinliği

Bakanlığımız tarafından yapılan planlama doğrultusunda dönemin yorguluğu atmak, okul ortamını eğlenirken öğrenilen bir alana çevirmek maksadıyla karne haftamızda tüm sınıflarımızda farklı farklı eğlenceli etkinlikler düzenlenmiştir.

BİGEP Artık Materyalleri Geri Dönüştürüyorum Projesi kapsamında okul veli iş birliği ile çocuklarla evde birer marakas yapmaları için yönlendirilir.

Marakas yapımında evdeki boş su şişeleri, kullanılmayan boncuklar ve ses çıkartmasına yardımcı olacak tahılları kullanmaları istenir.

Benzer örnekler sunularak sürec kolaylaştırılır. Hazırlanan materyaller sınıfa getirilerek müzik etkinliklerinde kullanılır.

Halfeti'nin Çalışkan Öğrencisi İsot