Hava olmazsa neler olur?

BİGEP Deney Saatim Projesi kapsamında anasınıfı öğrencileriyle birlikte "Hava" deneyi yapıldı. Deney öncesinde havanın ne olduğu, ne işe yaradığı hakkında sohbet edildi ve "hava olmazsa neler olur?" sorusu üzerine beyin fırtınası yapıldı. Ardından deney için masanın üzerine birbiriyle aynı özellikte iki mum konularak sabitlendi. Mumlar yakılmadan önce çocuklara ateşle ilgili tehlikeli olan durumlara ilişkin sorular yöneltilerek gerekli önlemler alındı. Sonrasında büyük ve küçük iki ayrı cam kavanozla mumların üstleri aynı anda kapatıldı. Kısa bir süre sonra küçük kavanozla kapatılan mumun söndüğü, büyük kavanozla kapatılan mumun biraz daha uzun yandığı ve söndüğü gözlemlendi. Bunun sebebinin ise büyük kavanozda daha fazla, küçük kavanozda daha az hava bulunması olduğu belirtildi. Deney sonunda hava olmadığında mumların bile yanmadığı, havanın tüm canlılar için önemi, çevremizin havayla sarılı olduğu, havayı göremediğimiz, havayı rüzgâr estiğinde veya nefes aldığımız zaman hissettiğimiz ile ilgili sohbet edilerek etkinlik tamamlandı.

28-02-202428-02-202428-02-2024

Yayın: 28.02.2024 - Güncelleme: 28.02.2024 09:58 - Görüntülenme: 43