Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin tarafından başlatılan; Dilimizin Zenginlikleri Projesi; okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

Bu sayede öğrencilerimiz dilimizin seçkin ve özgün eserlerini tanıyacak, eserlerimizde geçen sözcüklerin derinliklerini (çeşitli anlamlarını) öğrenecek; milletimizin kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını söz varlığımızın içinde yeniden keşfedecektir.

Bu kapsamda okulumuzda yürütülen çalışmaların denetimleri gerçekleştirildi. Okul komisyonumuzdan gerekli bilgileri alan Şanlıurfa/Karaköprü- Şehit Mustafa DİREKLİ Ortaokulu Müdürü Müfettiş Murat YURTSEVEN yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Bu kapsamda yapılacak çalışmalarla alakalı bilgilendirmelerde bulundu. Gerçekleştirilen çalışmalardan dolayı teşekkür etti. Bizlerde kendilerine ziyaretlerinden ve güzel temennilerinden dolayı  teşekkür ediyoruz.

Şanlıurfa Valiliği tarafından yürütülmekte olan  Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi (BIGEP) kapsamında okulumuz  Akıl ve Zeka Oyunları Sınıfımız kullanıma hazır hale getirildi.

Ara

Okulumuzda Yerli Malı Haftası Etkinlikleri :)

Ara

Okulumuz 3. ve 4. sınıf öğrencileri rehber öğretmenimiz Musa Güler önderliğinde Şanlıurfa'da düzenlenen satranç turnuvasına katıldı.

Ahmet Yaprak il 4.'sü

Hasan Basri Şenel il 7.'si

Bender Bekir Sağdıç il 9.'su

Mirza Karagöz il 10.'su

Mithat Uluçay il 14.'sü oldu. Öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Musa öğretmenimize ve okul idaremize destekleri için teşekkür ederiz. :)

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ

Ara

Halfeti İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce düzenlenen 24 Kasım Öğretmenler Günü Volaybol Turnuvası'nda Atatürk İlkokulu 2. oldu.

Öğretmenlerimizi tebrik ediyoruz. :)

10 KASIM ATATÜRK'Ü ANMA GÜNÜ

KIZILAY HAFTASI

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI

4. Sınıflar Arası Futbol Turnuvası

Öğretmenimiz Muhammed ALBAYRAK önderliğinde 4. Sınıflar Arası Futbol Turnuvası düzenlendi. 4/A sınıfı şampiyon oldu. :)

DERSİMİZ ATATÜRK FİLMİ

Ara

Okulumuzda İlköğretim Haftası coşkuyla kutlandı!

Şbt

9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü  kapsamında Farkındalık  oluşturmak adına Okul Rehber Öğretmenlerimiz Hadice YILDIRIM ve Musa GÜLER tarafından tüm öğrencilerimize yönelik TBM Tütün Bağımlılığı  etkinlikleri gerçekleştirilmiştir. Etkinliklere ait görseller ekte sunulmuştur.

Şbt

Saygıyla Güçlenen Aile Projesi Kapsamında OKulumuzda Kasım- Aralık ayları içerisinde KAdına Yönelik Şiddetle Mücadele Farkındalık eğitimleri ve KADES uygulaması hakkında OKulumuz Psikolojik Danışmanı Hadice YILDIRIM Seminer vermiştir.