ŞANLIURFA / HALFETİ - Atatürk İlkokulu

Nis

BİGEP projesi nisan ayı hedefleri arasında yer alan "Bahar Şenliği" etkinliği anasınıfları tarafından gerçekleştirildi. Hareketli oyun ve dansların yer aldığı şenlik ile hem çocuklar hem veliler keyifli zaman geçirdiler. Etkinlikte yer alacak oyunlar seçilirken hem eğlenceli olmasına hem de çeşitli becerileri (takım çalışmasına uygun hareket edebilme, sıra olma, bedensel koordinasyon, denge...) içermesine dikkat edildi. Şenlikte oynanan oyunlardan bazıları şunlardır: çuval yarışı, su taşıma oyunu, parkur ve eşleme oyunu, balon patlatma, su savaşı...

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı.

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi vesilesiyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere aziz şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet ve minnetle aniyoruz.

Mrt

TBMM'nin 12 Mart 1921 tarihli oturumunda, İstiklal Marşının milli marş olarak kabul edilmesinin 103. yıldönümünü bugün aynı coşku ve gururla kutlamanın mutluluğunu yaşarken, İstiklal Marşımızın yazarı Mehmet Akif ERSOY'u bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz.

Mrt

Okul sporları kapsamında Halk oyunları yarışmasında Şanlıurfa İl 4. olan okulumuz öğrencilerini tebrik eder, değerli öğretmenimize ve çalışmalar boyunca emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Mrt

Deprem Bilincinin gelişmesi, olası yaşanacak bir afette okul sınırları içerisinde yapılacak faliyetler ve okulun boşaltılması, toplanma yerlerinin nereler olduğu  konusunda bilgilendirmelerde bulunuldu.

Şbt

BİGEP Annem Masal Anlatıyor Projesi kapsamında etkileşimli kitap okumak üzere velilerimiz davet edildi. Gönüllü olan velimizin katılımı ile "Kostüm Dolabı" isimli hikaye kitabı çocuklarla birlikte okundu. Ders öncesinde kitabın sayfaları çıktı alınıp laminasyondan geçirilerek hazırlanmış olan kartlar çocuklara dağıtıldı ve adım adım çizim tekniği ile rakamlar hayvanlara dönüştürülerek çizildi. Bu etkinlik ile velimizin etkileşimli kitap okuma becerisi desteklenirken çocuklar için kalıcı öğrenme sağlandı.

Şbt

Dilimizin zenginlikleri projesi kapsamında öğrenciler Atasözü ve deyimler resimleme etkinliği yaparak anlamlandırma ve verilen mesajları kavrama çalışmaları yaptılar.

Şbt

6 Şubat 2023 saat 04.17'de meydana gelen Kahramanmaraş merkezli 7,7 büyüklüğündeki depremin ardından saat 13.24'te 7,6 büyüklüğünde ikinci deprem gerçekleşti. Bu depremlerinin üzerinden bir yıl geçti.Bizlerde dahil olmak üzere birçok insanımız bu asrın felaketinden etkinlendi.  11 ilde milyonlarca kişiyi etkileyen deprem on binlerce kişinin ölümüne neden oldu.  Depremin yıl dönümü münasebeti ile   hayatını kaybeden insanlarımızı anmak adına saygı duruşunda bulunduk .

Ock

"Sürücüsünü Seven Motosiklet" adlı projemiz HACKATHON aşamasına katılmaya hak kazanmıştır.

Ock

Öğrencilerimiz Karnelerine kavuştular. Tüm öğrencilerimizi kısa bir araya yolluyoruz.

Ock

Bakanlığımız tarafından yapılan planlama doğrultusunda dönemin yorguluğu atmak, okul ortamını eğlenirken öğrenilen bir alana çevirmek maksadıyla karne haftamızda tüm sınıflarımızda farklı farklı eğlenceli etkinlikler düzenlenmiştir.

Ock

Karne Haftası Etkinliklerle dolu geçti. 3 ve 4. sınıflar arasında bilgi yarışması düzenlendi. Eğlenceli ve öğretici geçen yarışmamızın kazananı 3. sınıflarda 3B sınıf olurken 4. sınıflarda kazanan 4B olmuştur. Yarışmaya katılan tüm sınıflarımıza teşekküre eder başarılar dileriz.

Ock

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Kapsamında Okul İçinde ve Sınıf içinde yapılan etkinliklerde dereceye giren öğrencilerimize ödülleri verildi.

Ock

Şanlıurfa Valiliği tarafından 16 Şubat tarihinde düzenlenecek olan Tek Ses İki Hareket projesi kapsamında İlkokular arası Şanlıurfa yöresi halk oyunları yarışmasına  Halk Oyunları Öğreticimiz Ebru ALAGÖZ koordinesinde hazırlıklara devam ediyoruz.